Informácie o našom obchode

   Náš internetový obchod ponúka prevažne BIO oleje vyrábané z rozmanitých druhov rastlín, ovocia a zeleniny. V našej pestrej ponuke nájdete kvalitné oleje od popredných    výrobcov, ktorých zvučné mená sú garanciou vysokej kvality a maximálneho účinku na zdravie ľudského organizmu. Veríme, že produkty z nášho sortimentu pomôžu všetkým nadšencom zdravého životného štýlu vo vedení kvalitného a dlhého života.

Informácie o dodávateľoch a výrobcoch olejov

BIOPURUS - dovozca výrobkov spoločnosti PURUS-MEDA.Táto spoločnosť je zameraná na tieto druhy činnosti: -výroba potravinových doplnkov na báze včelích produktov a rastlinných extraktov -výroba rastlinných extraktov (suchých aj tekutých) -výroba veterinárnych liečiv -výroba kozmetických prípravkov -potravinárska chémia V oblasti veterinárnych liečiv firma PURUS-MEDA spolupracuje s firmou Pfizer,svetovým lídrom v tejto oblasti,pri výrobe rastlinných extraktov a potravinových doplnkov je zahraničná spolupráca s firmou Gehrlicher.Testy,robené na našich výrobkoch,pochádzajú z farmaceutickej univerzity v Mníchove a Brne. Spoločnosť je pravidelne auditovaná inšpekčnými skupinami firmy Pfizer a firmy Gehrlicher a našimi štátnymi audítormi. (viac na https://www.purusmeda.cz)

SOLIO - maďarská firma založená v roku 1986 zameraná na výrobu olejov zo zeleniny. V roku 1991 sa transformovala na spoločnosť s ručením obmedzeným. Vyrábajú oleje z olejnatých semien rôznych druhov zeleniny pomocou zvláštnej lisovacej metódy. Výhodou tejto metódy oproti bežnej priemyselnej je v tom, že pri tomto lisovaní nie sú oleje vystavené teplu, rozpúšťadlám ani chemikáliám. V roku 1990 začali s exportom svojich produktov do Talianska, Slovinska, Rumunska, Švédska a, samozrejme, na Slovensko. (viac na https://www.solioetolaj.hu/en)

CAUVIN - počiatky tejto firmy na výrobu oleja siahajú až do roku 1930, keď debnár M. Chauvet začal s konzerváciou olív, medzi inými konzervoval aj veľmi cenené olivy Picholine du Gard. Neskôr svoju činnosť rozšíril o výrobu oleja - vo svojom lise vyše 20 rokov vyrábal veľmi kvalitný a v danom regióne všeobecne uznávaný olej. Treskúca zima v roku 1956 podstatne zredukovala úrodu olív a preto musel lisovňu zavrieť. Jeho zať Gilbert Cauvin pokračoval v konzervovaní a výrobe olivového oleja nákupom olív   od iných pestovateľov. V 70. rokoch 20. storočia spravovával rôzne druhy olejov pre regionálne reštaurácie. Firma Cauvin dnes dodáva svoje oleje pre rôzne potravinárske a kozmetické spoločnosti po celom Francúzsku. (viac na https://www.huilecauvin.com)